Verschillende hoortoestellen

Alles over Phonak Lyric bij Hoortijd.

PHONAK LYRIC ONZICHTBAAR IN HET OOR TOESTEL

Het eerste en enige 100% onzichtbare gehoorapparaat ter wereld dat natuurlijk geluid levert

Of u nu naar het strand gaat, klanten ontmoet of de Kilimanjaro beklimt, met Lyric™ hoort u alles wat u moet horen. Lyric heeft een exclusieve batterijtechnologie en vochtbescherming, dus presteert het 24/7 gedurende vele maanden achter elkaar in dagelijkse activiteiten zoals douchen, sporten en slapen.**

Na de plaatsing vergt het geen moeite meer, zodat u mogelijk zelfs vergeet dat u een gehoorapparaat draagt. En dat is juist het punt. Gehoorverlies mag u niet tegenhouden, ook uw hooroplossing niet. Welkom bij Lyric, een andere manier om beter te horen.

Een natuurlijke luister ervaring

Terwijl traditionele hoortoestellen geluid buiten het oor opvangen en verwerken, gebruikt Lyric de natuurlijke anatomie van het oor om het geluid te versterken en u een volledige, natuurlijke luisterervaring te geven. Omdat Lyric door een getrainde professional in de gehoorgang bij het trommelvlies wordt geplaatst, is het ‘s werelds enige 100% onzichtbare hoortoestel.

Micro-engineering op zijn best

Dankzij het miniatuurformaat van de Lyric in combinatie met de uitzonderlijke bouwkwaliteit is het bestand tegen de uitdagende omstandigheden in de gehoorgang. Lyric is afkomstig uit Silicon Valley en maakt gebruik van Zwitserse precisietechniek om een ​​technologisch kunstwerk te maken.
Voor meer informatie over onzichtbaar, ongelofelijk horen met Lyric maakt u een Lyric-afspraak.

Een revolutie in hoortechnologie

De oorspronkelijk opdracht van de uitvinders van Lyric was om de best mogelijke hooroplossing te creëren. Om een overtuigende geluidskwaliteit en comfort te bereiken, moest het team van KNO’s en ingenieurs van Lyric de bestaande limieten van akoestiek, verwerking en stroomtoevoer doorbreken.

Tegenwoordig maakt Lyric gebruik van geavanceerde micro-engineering die de natuurlijke vorm van het oor optimaal benut om geluid op te vangen en te versterken met minimale bewerking.

Het Lyric onzichtbare hoortoestel is ontworpen om 24/7, maanden achter elkaar te dragen.

Met Lyric komt geluid via de oorschelp naar binnen en verplaatst het zich op een natuurlijke manier naar het trommelvlies, wat zorgt voor puur, prachtig geluid. Het doet dit maandenlang achtereen zonder dat de batterij vervangen moet worden of dagelijks onderhoud nodig is, dankzij de gepatenteerde mechanismen voor vochtbescherming en ademende materialen en dit alles volledig uit het zicht.

Voor meer informatie over onzichtbaar, ongelofelijk horen met Lyric maakt u een Lyric-afspraak.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is Lyric en wat maakt het zo anders?

Lyric is de eerste en enige 100% onzichtbare langdurig te dragen hooroplossing. Na plaatsing kunnen patiënten 24 uur per dag, 7 dagen per week en vele maanden achtereen horen.* Het kan ook worden gedragen tijdens dagelijkse activiteiten zoals douchen en slapen**. In tegenstelling tot vele andere hoortoestellen wordt Lyric volledig in de gehoorgang geplaatst, zodat natuurlijke geluidskwaliteit wordt geleverd zonder dat het opvalt.

Kan ik Lyric dragen? / Welk type gehoorverlies pakt Lyric aan?

Lyric is ontworpen voor personen met mild tot gemiddeld-ernstig gehoorverlies. Een getrainde Lyric-hoorspecialist kan het niveau van uw gehoorverlies, de grootte en vorm van het oor, de medische condities en levensstijl beoordelen om te bepalen of Lyric de juiste keuze is voor uw hoorbehoeften. Meer weten? Maak nu een afspraak bij Hoortijd en bel naar 073-7114586

Hoe lang gaat een Lyric-apparaat mee?

Elk Lyric-apparaat kan maanden achter elkaar gedragen worden, maximaal 120 dagen of tot de levensduur van de batterij is afgelopen. De vervangfrequentie kan echter wisselen van persoon tot persoon, aangezien de levensduur van de batterij afhangt van de omstandigheden van het oor.

 

Hoe werkt Lyric?

Lyric maakt gebruik van innovatieve gehoorgangtechnologie om gehoorverlies aan te pakken, door de natuurlijke vorm van het oor te benutten voor het opvangen van geluid en het te versterken met minimale verwerking. Met Lyric komt geluid het buitenoor binnen en stroomt het op natuurlijke wijze naar het trommelvlies, net alsof u geen gehoorapparaat zou dragen. Deze oplossing in de gehoorgang vereiste doorbraken in akoestiek, verwerking, stroomtoevoer en verpakking. Dit resulteerde echter in het enige gehoorapparaat dat garant staat voor uitzonderlijk helder, duidelijk geluid gedurende vele maanden per keer.

KOSTEN EN PRIJZEN

Hoeveel kost Lyric?

Lyric, het toestel dat helemaal in het oor wordt gedragen, wordt verkocht via gecertificeerde Lyric Partners op basis van een jaarcontract. Gedurende 12 maanden worden zoveel als nodig nieuwe Lyric hoortoestellen geplaatst. Gemiddeld zijn dat er zeven per oor. Dit kleinste gehoorapparaat van Phonak dat continue in het oor blijft zitten, wordt tot vlak voor het trommelvlies geplaatst. Doordat ze zo diep in de gehoorgang zitten, worden ze ook wel onzichtbare hoortoestellen genoemd. Lyric is van deonzichtbare hoortoestellen het enige hoorapparaat dat enkele maanden achter elkaar 24/7 gedragen kan worden, zonder dat de batterij vervangen hoeft te worden. U kunt er zorgeloos mee slapen, douchen, sporten en telefoneren.

Een voorafgaand hooronderzoek en het opmeten van de oren voor geschiktheid voor Lyric worden niet in rekening gebracht. In andere landen kan er een fee worden berekend voor het hooronderzoek. U hebt de mogelijkheid om in de eerste 30 dagen van het contract de Lyric vrijblijvend uit te proberen; bevalt het niet, dan wordt het contract zonder kosten ontbonden.

De gemiddelde adviesverkoopprijs van een Lyric contract ligt op €1650 per oor per jaar. Een vergelijkbaar regulier in-het-oor of achter-het-oor hoortoestel kost gemiddeld €2000 – €2400 per oor.

Bij een gecertificeerde Lyric Partner kan Lyric vrijblijvend 30 dagen worden getest; als blijkt dat Lyric niet voldoet kunt u zonder kosten binnen die 30 dagen stoppen.

 

Wordt Lyric vergoed door de ziektekostenverzekering?

De kosten van Lyric worden niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Vanwege het unieke concept, namelijk dat er om de paar maanden een nieuw Lyric hoortoestel wordt geplaatst, valt Lyric niet binnen de vijf categorieën die recht geven op een vergoeding. De kosten van het contract zijn wel jaarlijks aftrekbaar voor de belasting.

Onderhoud van uw hoortoestel

Goed onderhoud van uw hoortoestel is erg belangrijk. Uw hoortoestellen
verkeren in weer en wind in een vochtige omgeving met zweet en oorsmeer.
Goed onderhoud, droogboxdagelijks reinigen en drogen, verlengt de levensduur en voorkomt reparatiekosten en ongemak. Soms krijgt u van uw zorgverzekeraar een droogbox voor hoortoestellen bij het afleveren van de toestellen. Mocht dit niet het geval zijn, dan heeft Hoortijd daar ook goede en betaalbare oplossingen voor.

U kunt uw hoortoestellen reinigen met daarvoor geschikte desinfecterende doekjes van Cedis. Voor uw oorstukje zijn reinigingstabletten beschikbaar, zodat u iedere ochtend weer een schoon en fris oorstukje in kunt doen. Wij voeren de complete lijn van Cedis reiningsproducten voor alle typen hoortoestellen en oorstukjes. Uiteraard zijn de Cedis producten bij ons scherp geprijsd.

UW ZELFSTANDIG AUDICIEN HELPT U GRAAG. MAAK NU EEN AFSPRAAK IN DEN BOSCH OF ROSMALEN

Messenger icon
Verstuur uw bericht via de Messenger App