Hoortijd over gehoorbescherming

voor Carnaval bij OmroepBrabant.

Laat u adviseren door Hoortijd voor gehoorbescherming die bij u past.

Lees hieronder onze veel gestelde vragen over gehoorbescherming. Heeft u toch nog vragen vul dan ons contactformulier in.

Bent u op zoek naar gehoorbescherming?

Bij Hoortijd bent u op het juiste adres voor zowel plug en play als op maat gemaakte gehoorbescherming. Of het nu gaat om bescherming tegen muziek, lawaai op het werk of motor/cabriorijden, wij kunnen u adviseren over de juiste uitvoering.

Vanwege het Coronavirus maken we afdrukken voor zwemdoppen alleen op medische indicatie.

Hoortijd is dealer van ondermeer Pluggerz, Noizzez, elacin en Alpine. Wij beschikken over een 3D scanner voor afdrukken, waardoor we gehoorbescherming op maat zeer snel kunnen leveren.

Gehoorbescherming voor op het werk

Gehoorbescherming voor op het werk moet voldoen aan strenge eisen, in veel gevallen moet uw werkgever deze voor u vergoeden. U kunt kiezen uit diverse uitvoeringen, van hard of zacht materiaal en in veel gevallen voorzien van koord en clip. Voor de voedselindustrie kan de gehoorbescherming ook worden voorzien van een detectiekogel. Bij afleveren van de gehoorbescherming voeren we altijd een lektest uit. U kunt bij ons terecht met vouchers van alle leveranciers zoals Comfoor, Intersafe etc.

Gehoorbescherming voor motor en cabriorijders

Lawaaidoofheid is de meest voorkomende beroepsziekte in Europa. Het betreft eenderde van alle beroepsziekten. De aandoening komt hiermee vaker voor dan huid- of ademhalingsproblemen. Lawaaidoofheid wordt meestal veroorzaakt door langdurige blootstelling aan hard lawaai. Het eerste symptoom is gewoonlijk het wegvallen van de hoge tonen. Als de lawaaibelasting niet wordt aangepakt zal het gehoor verder verslechteren en zullen ook de lage tonen moeilijker hoorbaar worden. Dit gebeurt meestal met beide oren. De aandoening is onomkeerbaar. Gehoorverlies kan ook optreden zonder langdurige blootstelling aan lawaai. Korte impulsgeluiden, of zelfs één sterke inpuls van bijvoorbeeld pistoolschoten of spijkerpistolen, kunnen permanente gevolgen hebben, zoals gehoorverlies en constante oorsuizing. Sterke impulsgeluiden kunnen zelfs het trommelvlies doen scheuren. Dit is pijnlijk, maar dit letsel kan genezen. Na verloop van tijd kan ook oorsuizen gaan optreden.

Gehoorbescherming voor het slapen

Onze samenleving wordt steeds meer lawaaiig. Geluiden zoals lawaai van buiten of het snurken van de partner kunnen ons dus makkelijker storen tijdens de nachtrust. Speciaal daarvoor maken we ook slaapdoppen op maat. Deze slaapdoppen zijn ook geschikt voor zijslapers. Meer weten? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak voor het maken van slaapdoppen.

In-ear systemen

Custom in-ear monitors van Ears4u
Ears4U ontwikkelt en produceert op maat gemaakte in-ear monitors en gehoorbescherming. Met een levertijd van 1 week is het voor ears4U mogelijk om snel te voorzien in de behoefte van iedere muzikant en artiest. Alle modellen inears zijn eerst te beluisteren voordat ze op maat gemaakt worden. De Live en Cue serie zijn volledig te customizen naar jouw eigen stijl. Op die manier worden jouw custom made inears nóg persoonlijker.

Gehoorbescherming bij muziek en uitgaan

Gehoorbeschermers voor het luisteren naar muziek kunnen we voorzien van een speciaal muziekfilter. Voor muziek is een vlakke dempingskarakteristiek het meest prettig. Het geluid behoudt dan de natuurlijke klankkleur. Door de vorm van dit filter kan de gehoorbechermer ook wat kleiner worden gebouwd.

Er kan gekozen worden uit 3 verschillende dempingswaarden:
• Zwart, demping ongeveer 25dB. Geadviseerd voor personen die dagelijks werkzaam zijn in een omgeving met veel luide muziek.
• Wit, demping ongeveer 18dB. Geadviseerd voor het bezoeken van feesten, concerten, festivals etc.
• Blauw, ongeveer 15dB. Geadviseerd voor personen die bijvoorbeeld in de horeca werken waar veel lawaai is.

Losse filterssets (zwart, wit of blauw) zijn ook verkrijgbaar.

Pluggerz Uni-Fit Music

Van muziek wil je kunnen genieten, maar ook blijven kunnen genieten. Een te hoog geluidsvolume kan tot onherstelbare schade leiden. Daarom is de Pluggerz Uni-Fit Music Premium voorzien van een vlak filter, dat het geluid niet vervormt en dus een optimale muziekbeleving garandeert. Pluggerz Uni-Fit Music Premium combineert het hoogste comfort met de beste bescherming. Het filter dempt het geluid tot een veilig niveau, terwijl ook praten met anderen goed mogelijk blijft. Men kan het filter eruit halen en de plugs gebruiken als in ear speaker. Let op: als de plugs met in ear speaker gebruikt worden, dan is het geen gehoorbescherming meer. Rechtsboven vindt u de dealer locator.

Voor dagelijks gebruik en voor extra comfort adviseren wij Pluggerz Custom-Fit. Deze gehoorbeschermers zijn op maat gemaakt en dichten uw gehoorgang optimaal af. Het is belangrijk Pluggerz gehoorbeschermers goed in te brengen. Klik hier om te lezen hoe u dat het beste kunt doen.

Meer informatie over Pluggerz gehoorbescherming?
U bent van harte welkom in onze winkels in Den Bosch of Rosmalen of bel naar 073-7114535.

Hoortijd-logo-wit

Wilt u direct een afspraak inplannen? Via bijgaand contactformulier kunt u uw gegevens achter laten en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Messenger icon
Verstuur uw bericht via de Messenger App