Onderhoud

Goed onderhoud van uw hoortoestel is erg belangrijk. Uw hoortoestellen verkeren in weer en wind in een vochtige omgeving met zweet en oorsmeer. Goed onderhoud, droogboxdagelijks reinigen en drogen, verlengt de levensduur en voorkomt reparatiekosten en ongemak. Soms krijgt u van uw zorgverzekeraar een droogbox voor hoortoestellen bij het afleveren van de toestellen. Mocht dit niet het geval zijn, dan heeft Hoortijd daar ook goede en betaalbare oplossingen voor.

U kunt uw hoortoestellen reinigen met daarvoor geschikte desinfecterende doekjes van Cedis. Voor uw oorstukje zijn reinigingstabletten beschikbaar, zodat u iedere ochtend weer een schoon en fris oorstukje in kunt doen. Wij voeren de complete lijn van Cedis reiningsproducten voor alle typen hoortoestellen en oorstukjes. Uiteraard zijn de Cedis producten bij ons scherp geprijsd.

Tips voor de verzorging van uw hoortoestel

  1. Vermijd contact met haarspray of make-up. De fijne of poederdeeltjes hiervan kunnen de werking van het hoortoestel belemmeren. Verwijder uw hoortoestel voor het gebruik van produkten op het gebied van lichaamsverzorging.
  2. Bescherm uw hoortoestel tegen vuil. Zorg altijd dat uw vingers droog en schoon zijn voordat u het hoortoestel aanraakt. De microfoonopeningen zijn heel klein en kunnen gemakkelijk verstopt raken.
  3. Vermijd hard contact. Laat uw hoortoestel nooit op een had oppervlak vallen, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken of batterijen verwisselen. Doe dit boven een zachte ondergrond.
  4. Bescherm uw hoortoestel tegen hoge temperaturen. Bewaar het hoortoestel nooit dicht bij kachels of soortgelijke warmtebronnen en bescherm uw toestel tegen direct zonlicht.
  5. Bescherm uw hoortoestel tegen vocht. Doe uw hoortoestel voor het baden, douchen of zwemmen uit. Zorg dat het oor schoon en droog is voordat u het hoortoestel weer in doet. Bewaar uw hoortoestel niet in de badkamer. Verwijder 's nachts de batterij of laat het batterijcompartiment open, zodat eventueel vocht kan verdampen. Gebruik een droogsysteem.
  6. Maak voorzichtig schoon. Reinig uw toestel met een speciaal reinigingsdoekje. Alcohol, oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen kunnen hoortoestellen beschadigen. Zorg dat het hoortoestel zelf en de oorstukjes van achter-het-oor toestellen vrij zijn van oorsmeer.
  7. Bewaar uw hoortoestel op een veilige plek. Vervoer uw hoortoestel altijd in een droge behuizing. Als u het hoortoestel langere tijd niet gebruikt, verwijder dan de batterij en laat het batterijcompartiment open.
  8. Bewaar uw hoortoestel buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Rondslingerende hoortoestellen die niet uitgeschakeld zijn zenden hoge geluiden uit die vervelend kunnen zijn voor het gevoelige gehoor van honden.
  9. Laat alleen professionals reparaties verrichten.