InEar monitors van Ears4U

InEar monitors zijn onmisbaar voor iedereen die (semi)professioneel met het maken van versterkte muziek bezig is. Of je nu zingt, drumt, gitaar speelt of DJ bent, InEar monitors beschermen je oren tegen teveel lawaai en zorgen ervoor dat je jezelf en de rest van de band goed hoort. Ears4U InEar monitors zijn er al vanaf 385 euro (ex. 21% btw).

Bij in-ear monitors wordt gebruik gemaakt van drivers, ook wel balanced armatures genoemd. Deze zeer kleine luidsprekers kunnen een relatief grote geluidsdruk opbouwen.

Afhankelijk van het type in-ear monitor worden verschillende typen drivers toegepast. Vaak worden Dual-drivers gebruikt voor een hoger rendement. Dit zijn twee dezelfde tandem-geschakelde drivers.  Bij een meer-weg systeem heeft iedere driver zijn eigen frequentiegebied. Ook worden elektrische componenten toegevoegd aan het crossfilter waardoor iedere driver zijn eigen frequenties krijgt toegewezen. Tot slot worden akoestische filters gebruikt om de frequentiekarakteristiek lineair uit te balanceren.

 

1-weg monitor

Een 1-weg monitor heeft 1 driver. Deze driver is in staat om zowel hoge als lage frequenties weer te geven. Er wordt ook gebruik gemaakt van een akoestisch filter om de karakteristiek van de driver mooier uit te balanceren.

2-weg monitor

Een  2-weg  systeem wordt bepaald door een unieke in-ear monitor cross filter die er door middel  van een kantelfrequentie voor zorgt dat alleen de lage en hoge tonen worden doorgelaten naar de desbetreffende  drivers. Zo is de lage- en middentoon driver alleen belast met frequenties onder de 3 KHz en de hogetoon driver met frequenties van 3 KHz en hoger.

3-weg monitor

Een 3-weg systeem heeft een crossfilter voor drie verschillende frequentiegebieden:

  • Een bastoon driver die ongestoord de lage tonen kan verwerken;
  • Een middentoon driver die alleen toegewijd is aan vocals en deze natuurgetrouw kan weergeven;
  • Een  hogetoon driver die sprankelend helder de hoogste frequenties van alle instrumenten weergeeft.

 

Het ultieme luistergenot van alle muziekliefhebbers en topartiesten wordt op deze manier gerealiseerd door Ears4U en Hoortijd.